Miley Ray Cyrus életrajza

Miley Ray Cyrus (születési név: Destiny Hope Cyrus; Nashville, Tennessee, USA, 1992. november 23.) amerikai énekes- és színésznő, dalszerző. A Disney csatornán a Hannah Montana című filmsorozattal lett ismert. 2006 októberében kiadták a sorozat betétdalait CD-n. Miley szólókarrierje a Meet Miley Cyrus album kiadásával kezdődött 2007. június 23-án, ezen megtalálható volt aSee You Again című száma, mely Amerikában a TOP 10-ben volt a listákon. Második albuma 2008. július 22-én jelent meg Breakoutcímmel. Ez az első olyan lemeze, mely teljesen elkülönül Hannah Montanától. Mindkét album 1. helyen debütált a Billboard 200-ban.
Képtalálat a következőre: „miley cyrus”
2008-ban megjelent a Hannah Montana – Miley Cyrus: Mindenből a legjobbat koncert film, melyet 3D-ben vetítettek a mozikban. Szintén ebben az évben főszerepet kapott a Volt(Bolt) című filmben, és az I Thought I Lost You betétdalért egy Golden Globejelölést kapott. Ezután 2009-ben megjelent a Hannah Montana: A film, melynek magyar premierje április 23-án volt.
2009. augusztus 28-án megjelent a The Time of Our Lives című EP, amiről a Party in the U.S.A. című szám vezette a Billboard top 40 lejátszási listát és a Billboard Hot 100-on 2. lett. Ezzel elkezdődött a felnőttes kép kialakítása. A harmadik stúdióalbuma a Can't Be Tamed, amelyen egy új dance pop hangzás van. Az album vezető kislemeze, a Can't Be Tamed egy szexualizált előadóművész képét mutatja. Cyrus felkerült a Time magazin 100 legbefolyásosabb ember a világon listájára. 2008-ban 25 millió dolláros bevételével a Forbes magazin „100 híresség” listájának 13. helyére került.
Képtalálat a következőre: „miley cyrus”
2010-ben jelent meg az Utolsó dal című filmje, melyben Ronnie Miller karakterét formálta meg és főszerepet játszott. A filmet a kritikusok negatívan minősítették, azonban az eladási adatok alapján a közönség tetszését valószínűleg elnyerte, és a 2011-es Kids Choice Awardon a legjobb színésznőnek járó vihette el, ezért a szerepért. Ebben az évben kezdték sugározni a Hannah Montana Forevert vagyis a Mindörökké Hannah Montanat, amely a sorozat negyedik és egyben utolsó évadja. Ebben az évben forgatta le LOL című filmjét is, melyben a főszereplő, Lola karakterét formázza. A film egy problémás tinédzserről szól és az azonos című francia film amerikai adaptációja. 2013-ban jelent meg a legújabb lemeze Bangerz címmel.
Előélete:
Miley Cyrus 1992. november 23-án született az Amerikai Egyesült Államokbeli Tennessee államban, Nashville Franklin nevű külvárosában, akkor még Destiny Hope Cyrus néven. Szülei színészek és énekesek; édesapja: Billy Ray Cyrus, édesanyja: Leticia „Tish” Finley. Két édestestvére van (Noah Lindsey és Braison Chance), és három féltestvére (Brandi Glenn, Trace Dempsey és Christopher Cody). 2008 januárjában nevet változtatott, így most már hivatalosan is Miley Ray Cyrusnak hívják. Miley keresztanyjaDolly Parton híres countryénekes. Nagyapja a politikus Ron Cyrus.
Képtalálat a következőre: „miley cyrus családi képek”
A szülei, azért nevezték el Destiny Hope-nak, mert úgy gondolták egy nap sokra fogja vinni. Édesapja nevezte el Smiley-nak, hiszen kiskorában mindig mosolygott (smiley - mosolygós), és ebből jött a Miley név. A Ray nevet pedig édesapja tiszteletére vette fel. Részben cseroki származású. Járt a Heritage Middle School-ba, ahol pompomlány volt. Jelenleg a For Youth Charter Schools-ba jár, a forgatásokon egy magántanár foglalkozik vele. Nashville-ben nevelkedett, és tagja a People's Church-nek.

Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Miley_Cyrus